2013. október 30., szerda

Ma szép remek van, csupa hang...

„Ma szép remek van, csupa hang, futkosás az árokszéli napon és idős rabkocsi sugárzik a kutyákra, még mindenki is töltésen nótázik.”


Weöres Sándor Téma és variációk című ellenállhatatlan verse jutott eszembe ma reggelre a múltkori nagy-avasi túránkról, sőt az egész napról a kilátó körül. Még a rabkocsi helyét nem találtam meg – nem tudom jól vonatkoztatni, de ezt talán megbocsájtjátok nekem.

Valójában kell is az a rabkocsi, mert hát van azért bőven rabság a kilátó, az avasi pincesorok életében, van bőven, ami társadalmi ragacs: örökség vagy a jelenkor szülöttje. Ami nem a jó életről szól. De hát mégis, még ez a rabkocsiság is felderül, ellensúlyozódik, ha jókedvű, nyitott, összehangolódott társasággal kószálunk az ösvényeken. Remek kutyák társaságában. (Nem csak a vers kedvéért.)




Jó érzés volt ennyi érdeklődő emberrel járni a terepet, az otthonosság élményét adta.

Köszönjük sétáló építészünknek, Bereczki Zolinak, hogy mesélt a pincék építészeti jellegzetességeiről, felhívta a figyelmünket a jól megfigyelhető északi, hegyvidéki nyaralók stílusjegyeire. Fog még mesélni nem sokára: remélhetőleg november végén egy avasi pincés műhelytalálkozón! Nyitott alkalom lesz, gyertek sokan, hamarosan hirdetjük!


Kapusi Krisztián, gyalogos történész / történész gyalogos (ha meg nem bántom ezzel :)) pedig vígan kérdezgetett bennünket apró történeti csemegéket halászva elő az Avasról. Képeslapokat lehetett kapni cserébe. Vele is találkozhattok újra a srácok programjain nem sokára. A célunk a párbeszédes kedv megteremtése volt a túrán, ez a hevület végig ki fog tartani, hamarosan felhívásokat is közzé teszünk, hogy tovább gyűjtsük a személyes történeteket, élményeket és meglátásokat.

Este a kilátóban? Hogy ott mi történt?

Aki szereti a Kisavast, most is szerette rendesen, aki szereti Kiss Erzsiéket, most is szerette őket jó nagyon. Jól állt a Kisavasnak a táj, az Egy Kiss Erzsi Zene muzsikusai is megihletődtek: énekeltek pár miskolci dalt is :))) Na persze, nem szó szerint.







Itt még tartozom egy jó képpel Kiss Erzsiről!



Közben volt, hogy mandarinos volt a Hold. Az épület ünnepi kivilágításban mulatott egészen fél egyig, aztán leporoszkáltunk a hegyoldalról. Köszönjük, hogy ott lehettünk, és milyen jó, hogy ilyen sokan jöttetek, és ilyen jól voltunk együtt odafenn az Avasi Kilátóban.



Buli utáni csend, alább. Köszönjük a képeket ezúttal Varga Piroskának. :)

Befejezésül legyen még egy Weöres-sor:

„Ma szép nóta van, csupa árokszél, kutyák remekelnek a töltésen és hangosan futkosva mindenki sugárzik, még a nap is rabkocsiban időz.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése