2013. október 17., csütörtök

1 nap a Kisavason

2013. október 19-én egész nap a Kisavason tanyázunk.

Fél kettőkor már a Zivatar fúvósai csalogatják a kilátó felé igyekvőket, kettőkor pedig szülinapi köszöntőket mondunk az 50 éves kilátó és tervezője Hofer Miklós építész tiszteletére, mindezt a kilátó teraszán. Gyertek fel bátran!

A srácok (Utánam, srácok-projekt) gyors üdvözlése után a Városháza képviselete mond rövid köszöntőt, majd Bereczki Zoltán konferáló szavai következnek: aki az épületet és tervezőjét méltatja, Rudolf Mihály építész lesz.

Tortázunk, kávézunk a kilátó klubhelyiségében, hurrááá! Újra miénk az élmény. Sok év után. Közben a Zivatar muzsikál. Mondjuk így:



Ez a köszöntő nem az első köszöntő az 50 éves kilátó számára: idén augusztus 20-án a Miskolc a múltban elnevezésű csoport is megünnepelte az épületet. Ez most az őszi ráadás, kiegészítve egy kisavasi kalanddal.

Fél 2 és 2, aztán pedig fél 3 és 3 között mindenki kedvére fotózkodhat a kedvenc panorámájával! Fotósokat biztosítunk. Közben még üzenhettek is a kilátóból, amit csak szeretnétek. Elmesélhettek egy-egy szép emléket vagy kalandos történetet az életetekből, amely valahogy a kilátóhoz kötődik. Keressétek a diktafonos kollégáinkat!

3 órakor: Kisavas kalandoroknak: közösségi felfedezőtúra és játék

Kapusi Krisztián történész és Bereczki Zoltán építész kalauzolásával elindulunk a Kisavas pincesorain, hogy párbeszédes, kötetlen túrát tegyünk történeti, építészeti csemegézés lesz, ahogy jól esik. Meghívást kaptunk helyi pincékbe is, fázni nem fogunk. Köszönjük a szervezést többek között Báthory Csongornak.

Reméljük megörvendeztet az ősz egy újabb ragyogó nappal, sokan eljöttök és meséltek valamit vagy megmutatjátok kedvenc helyeiteket. Lesz sok játék is, gyertek családostul.


A plakáton felhasznált fotó Balogh Attila munkája, a plakátot pedig köszönjük Tóth Juditnak és Szokács Lászlónak.

Minden kedves vendégünket visszavárjuk a kilátóhoz este fél 8-ra. Addig is kéretik szépen megvacsorázni a közelben; aki sokáig elmarad a pincékben, fent a kilátóban zsíros kenyérrel csillapíthatja majd az éhségét.

Fél 8-kor tehát fellép a Kisavas zenekar. Mikor, ha nem most? Hol, ha nem itt? Gyertek sokan!


9-kor pedig az Egy Kiss Erzsi Zene (facebook oldal itt) veszi át a mikrofonokat, készítsétek a táncos lábakat!


Fotó: Révay Sára

Az utóbbi két zenei élményt fent, a kilátó klubjában élhetjük majd át. Ugye, de jó!?
Kiss Erzsi szerintem azt kiáltja: Utánam, srácooooook!!!!!

A programunk éjfélig tart, utána spontán utórengések várhatók.

Hívjátok el barátaitokat, szóljatok még gyorsan a nagynéniknek is! Minden programunk lényege a párbeszéd, ne számítsatok frontális oktatásra :) Az egyik fő célunk, hogy a városlakók alkotó- és cselekvőerejét növeljük azzal, hogy közös gondolkodásra, játékra, ünneplésre; emlékezésre és tervezésre invitáljuk őket: magunkat, mindannyiunkat.

A program támogatói a projekt fő támogatóján, a Norvég Civil Alapon túl ezúttal a Tiszta Formák Alapítvány és Miskolc Város Önkormányzata. Köszönjük a jóindulatot és a lelkesítést. Külön köszönet minden önkéntes segítőnknek. Életerő, inspiráció!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése